100 Jaar vieren in Blijdorp

Rotterdam|   Je zult maar 100 worden en dan nog vitaal zijn. Hoeveel levenslustige 100-jarige bewoners telt Rotterdam? In elk geval is mevrouw Jenny Disch van Velzen er zo een! Ze keek al lang uit naar haar 100ste verjaardag. Had de droom om die verjaardag GROOTS te vieren, maar realiseerde zich ook dat daar wel budget voor nodig is.

Toen de Wensput van DIGNUS in Laurens De Schans werd geplaatst en er aan bewoners gevraagd werd om een ultieme wens op een wensmunt te schrijven en deze in de wensput te gooien, bedacht ze zich geen moment. Ze wilde haar verjaardag vieren met alle bewoners van De Schans. Ze wilde een soort van partijtje in de Diergaarde Blijdorp. En zo geschiede… Activiteiten- en welzijnsbegeleider Kitty Spoel is een echte Rotterdamse dame van het type doorpakken. Zij liet zich die wens geen twee keer zeggen. Een groot feest zou het worden. Familie en vriendinnen werden geraadpleegd. Het moest en zou op de dag zelf. Als er iemand van de gemeente zou komen om haar te feliciteren, dan wel de burgemeester zelf. Anders hoefde het niet. Helaas bleek de burgemeester in het buitenland te verkeren en onmogelijk aan deze wens te kunnen voldoen.

En zo ging het team aan de slag. Bellen, mailen, vragen en duimen dat er partners voor ons zouden zijn. Want samen met het wensput team, dat bestaat uit studenten van Erasmus University College, vrijwilligers, familie en medewerkers moest een bijzondere de wens uitgewerkt worden tot een strak georganiseerde dag. Natuurlijk kan zo’n dag niet zonder partners gerealiseerd worden. Want totaal 74 mensen mochten op het feest komen. Variërend van familieleden, vriendinnen, bewoners van Laurens De Schans en een heleboel begeleiders, was het een bont gezelschap. Voor het vervoer vond De Wensput een partner in het RMC, de koffie was van Laurens evenals het personeel, het gebak van Bakker Huib Stam en de Diergaarde Blijdorp zorgde voor een sympathiek gebaar om voor één keer de weekpas van Laurens in het weekend te accepteren. Heel veel dank daarvoor.

Voor dat het gezelschap op pad ging werd mw Disch feestelijk ontvangen in de centrale ruimte van De Schans. Ballonnen en een feestelijke boog verraadde de bijzondere dag. Bewoners en gasten werden verwend met koffie en gebak. Vrijwilligers maakten lunchpakketten klaar en wat lekkers voor tussendoor totdat het tijd was en het RMC klaar stond voor het Eeuwfeest. Chapeau voor het transport en de begeleiding. Een uitstapje met 74 mensen die voor een groot deel gebruik maken van rolstoelen en rollators is geen sinecure. Toch wist het RMC bewoners in een rap tempo van De Schans naar Blijdorp te brengen en aan het einde van de dag weer veilig terug. Mw Disch had niet verwacht dat deze wens in vervulling zou kunnen gaan. Ze wist dat Laurens medewerkers wel vaker gekke dingen voor elkaar krijgen, maar dit uitstapje met nauwelijks budget, was echt de verrassing van de EEUW… Daarvoor werd de organisatie vanzelfsprekend in het zonnetje gezet.

Mocht u dit initiatief ook zo leuk vinden en willen sponsoren of doneren, neem gerust contact op met wensput@laurens.nl of doneer op NL58ABNA0240065204 T.n.v. Dignus o.v.v. Wensput

Voor vragen:

Wensput
Alice Offringa
E. office@dignusfriends.nl
M. 0629592619

Help mee! Steun een project!