BORGSATE DE EERSTE KUNST VAN EN VOOR ELKAAR!!!

Kunst verbindt jong en oud..

Schiebroek|In contact komen met jongeren is binnen een zorginstelling niet altijd vanzelfsprekend. Helemaal niet als bewoners van instellingen “geheugenproblemen” hebben. Buiten familieleden, mantelzorgers en het verzorgende team zijn er niet veel “onbekenden/nieuwe mensen” die op bezoek komen.

 

Met het project ‘KUNST VAN EN VOOR ELKAAR’ van Mary-Ann Art Consultants (MAC) in samenwerking met DIGNUS komt daar verandering in. MAC en DIGNUS zijn voornemens om dit project Laurens breed uit te rollen. Hiervoor hebben ze steun van partners nodig. De Cultuurscout Hillegersberg Schiebroek, Sanne Nelissen heeft de eerste steun gegeven door de Cultuurprijs Hillegersberg Schiebroek aan dit project uit te reiken. Hier is een mooi bedrag mee gemoeid. De partners van de cultuurscout zijn lokale ondernemingen als Kooijman Autar Notarissen, Kolpa makelaars, de Rabobank en de Gemeente Rotterdam. Zij steunen hiermee gezamenlijk en lokaal de Kunst en Cultuur en hopen jong en oud te bewegen om zich te ontwikkelen en te genieten van de gezamenlijke kunst en cultuurbeleving.

 

Een dag met een gouden randje, zo noemden diverse deelnemers deze bijzondere dag. Met 30 deelnemers, waarvan 10 jongeren was de eerste KUNST VAN EN VOOR ELKAAR!!! een feit. Naast deelnemers trok deze kunstmiddag ook nog een groep kijkers. De middag begon met koffie en appeltaart en uitleg van Mary Ann van der Velden van Mary-Ann Art Consultants over de bedoeling van de middag. De Rotterdamse kunstenaar Peter Hofland had 4 doeken zorgvuldig voorbereid ipv voorzien van een opzetje. Op die manier konden deelnemers direct van start gaan. De ouderen werden bijgestaan door de jeugd die, geduldig verf aanvulden, kwasten reinigden en hielpen bij het schilderen. Tijdens het schilderen wisselden oud en jong ervaringen uit en werd er uitgebreid gesproken over de kleurstelling, over schilderen en over veel andere dingen. Ook de heer Kamps van de gebiedscommissie Rotterdam Hillegersberg Schiebroek, kwam een kijkje nemen. Peter Hofland en Henk Kamps bleken elkaar nog van de kunstacademie te kennen. Aangestoken door de vrolijke deelnemers, nam ook de heer Kamps het penseel ter hand.

 

Ruim 2 uur werd er gewerkt aan de 4 kunstwerken, die werkelijk schitterend zijn geworden. Het resultaat zal eerst worden geëxposeerd in Borgsate aan de Meidoornsingel. Als er straks op andere locaties van Laurens ook schilderijen worden gemaakt, gaat er een expositie ontstaan die door alle huizen van Laurens gaat reizen. De schilderijen zullen in de publieke ruimtes van de instellingen te zien zijn. Om de workshops schilderen te kunnen blijven herhalen worden de kunstwerken ter adoptie aangeboden aan het Rotterdamse bedrijfsleven, maar ook particulieren kunnen een kunstwerk adopteren. Naar verwachting zullen er 100 kunstwerken worden geproduceerd en met het maken van die kunstwerken zullen heel veel mooie contactmomenten van oud en jong zijn gemoeid. We verheugen ons op de volgende sessies…

 

Help ons door donateur te worden of door het adopteren van een kunstwerk.

NL58ABNA0240065204 tnv DIGNUS ovv uw mailadres!!!

 

Help mee! Steun een project!