Het eerste Sociale Gezicht van Rotterdam

Rotterdam Lommerrijk, de allereerste uitreiking van het Sociale Gezicht van Rotterdam is een feit. Uit een groot aantal sociale gezichten is Het Sociale Gezicht van Rotterdam van het kwartaal gekozen. Er is gekeken naar de verhouding van de bijdrage ten opzichte van het bedrijf en er is gekeken naar de duurzaamheid van de samenwerking. Een aantal bedrijven sprongen eruit, waaronder Hekwerk van Youp van ‘t Hek, Van der Valk Ridderkerk, het Sint Laurens Fonds, Ger Vos en het RMC. Ook Shell draagt jaarlijks haar steentje bij om kwetsbare eenzame ouderen een heerlijke avond te bezorgen. Echter de jury besloot dat Spido, de partner vanaf het begin dit keer zeker in het zonnetje gezet zou moeten worden. Lorena Librizzi en Kelly Bosman waren de eerste dames die partner van DIGNUS en van de Laurens Wensput wilden worden. Inmiddels zijn er meer dan 30 wensen door Spido vervuld. Er zullen er vast en zeker nog vele volgen, want Rotterdammers en havens zijn bijna onafscheidelijk.

Lommerrijk was de plaats van de bijeenkomst van het MKB Rotterdam. En daar werd dus de allereerste uitreiking van Het Sociale Gezicht van Rotterdam gedaan. Partners MKB Rotterdam en DIGNUS hadden mooie woorden voor Spido’s Leonie van Gorcum die namens de directie de prijs in ontvangst nam.

MKB Rotterdam heeft "De Wensput" uitgekozen als te ondersteunen doel voor het jaar 2015/16 Samen gaan het MKB Rotterdam en DIGNUS de komende kwartalen nog veel meer sociale Rotterdammers in het zonnetje zetten.  De prijs HET SOCIALE GEZICHT VAN ROTTERDAM wordt elk kwartaal uitgereikt. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door Mary-Ann Art Consultants en kunstenaar Peter Hofland. Het zijn kunstwerken met onze mooie markante stad in de hoofdrol. Leonie van Gorcum heeft namens Spido de prijs enigszins verbaasd in ontvangst genomen.Voor Spido is het namelijk de normaalste zaak van de wereld om mensen een mooie dag te bezorgen. Spido doet dat ook graag voor minder goed bedeelde mensen. Leonie van Gorcum heeft tijdens haar hart verwarmende dankwoord zeker nog meer ondernemers in de zaal weten te overtuigen ook mee te doen aan het vervullen van wensen uit "De Wensput".

Het idee voor "De Wensput" is door het personeel van Laurens geïnitieerd doordat ze steeds vaker verhalen over onvervulde dromen van bewoners hoorden. Sommige dromen leken zo eenvoudig en sommige ook zo leuk om die samen met een ander te doen, dat er een werkgroepje (vrijwilligers) werd opgericht. Die bedachten een plan om wensen en dromen boven tafel te krijgen. En zo ontstond de wensput.

De wensput gaat op tournee langs de zorglocaties van Laurens in Rotterdam. Ze reist van huis naar huis, met als eindbestemming straks de eenzame ouderen van Laurens Zorg aan Huis. Als de Wensput in een huis staat, wordt deze feestelijk geopend en krijgt elke bewoner een wensmunt, waarop ze hun ultieme wens kunnen schrijven. Eenmaal in de Wensput geworpen gaat het Wensputteam ermee aan de slag. Kleine wensen, zoals een kopje koffie drinken bij mijn vriendin of samen naar muziek luisteren, vervullen medewerkers zelf. Voor de grotere wensen heeft  De Wensput hulp nodig. UW HULP!

Als dit project u aanspreekt, als u zin heeft om wensen te vervullen en dromen waar te maken, stuur dan een berichtje naar wensput@laurens.nl  of bel ons op 0629592619

 

 

 

Voor vragen:

 

Alice Offringa

a.offringa@laurens.nl

06 29592619

www.dignusfriends.nl   

Help mee! Steun een project!