Wensput wens: De Keukenhof

Op deze prachtige woensdag 17 mei 2017 gingen voor mevrouw de Zeeuw, de Groot, en mevrouw Bergsma hun wens in vervulling.
 

S'morgens rond half elf vertrokken we met de bewoonsters en familie en een zuster richting De Keukenhof.

Na een voorspoedige rit arriveerde we daar rond 11:30 waarnaar we door een nieuwe toegang De Keukenhof binnenkwamen.
Nadat we binnen waren besloten we om eerst het "Willem-Alexander paviljoen" te bezoeken. Een mooi groot overzicht vol Hollandse glorie.

Vervolgens liepen we naar het restaurant voor de lunch. Hier waren de bewegende figuranten in de schilderijen aan de muur een leuk en verrassend detail.

Na de lunch vervolgden ons bezoek door een aantal andere tuinen waar nog heel veel bloemen in bloei stonden.
 

Hét geheim van de Keukenhof  heet "Lasagna beplanting", waarbij de bloembollen op verschillende diepten in de grond wonden gestopt. Hierdoor komen de bloembollen op verschillende tijden tot bloei waardoor we een aantal maanden kunnen blijven genieten van de Keukenhof.

In het vervolg van de wandelroute door de Keukenhof konden we zo veel verschillende bloemen, planten én kunstopjecten bewonderen. Hoezeer De Keukenhof internationale faam geniet, bleek wel uit de bezoekende tibetaanse monikken die wij tegenkwamen.

De mooie wandeling door De Keukenhof sloten we af met een bezoek aan een ijssalon. Onder het genot van een verfrissende versnapering, verwerkten we de vele indrukken. Rond 16:30 was het tijd om De Keukenhof te verlaten, om om 18:30 weer bij Stadzicht te arriveren. Een lange welbesteedde, plezierige, zomermiddag vond daarmee zijn slot.

Help mee! Steun een project!