Appeltaart concerten bij Laurens

Stichting Appeltaartconcerten biedt mensen die niet (meer) vanzelfsprekend in contact komen met klassieke muziek een bijzondere muzikale en sociale ervaring door laagdrempelige concerten van hoge kwaliteit  te presenteren. Muzikanten van het Nederlands Philharmonisch Orkest verzorgen onder leiding van Michiel Holtrop (altviolist, lid van het orkest en initiator van de appeltaart-concerten) concerten of huiskameroptredens binnen de muren van de zorginstelling.
“De concerten voor de doelgroep  ouderen en/of eenzamen blijken een schot in de roos; de samenwerking, het informele karakter, de artistieke kwaliteit en de appeltaart bleken een gouden formule om de doelgroep van klassieke muziek te laten genieten. De zalen zitten - ook op maandagmorgen - vol! “.
De appeltaart verleidt mensen om naar het concert te komen. Maar bovenal staat de appeltaart symbool voor warmte en huiselijkheid. Een laagdrempelige en persoonlijke presentatie en de wisselwerking tussen musici en publiek zal de gedeelde muzikale ervaring versterken. Bovendien is het fijn om samen naar muziek te luisteren. Met familie of partner of bezoekers van buiten het huis. Het is een speciale culturele ervaring die voor herhaling vatbaar is… Al was het alleen voor de gezelligheid van de koffie met APPELTAART... van Huuskes !

 

1500 / 1500