Bijzondere keuken voor Ravenswaerde

Dankzij de vele sponsoren is het na drie jaar zover: de bewoners van Laurens Ravenswaerde met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) krijgen hun eigen - op maat gemaakte - keuken! Hier kunnen ze met elkaar, voor elkaar en voor anderen koken. 17 oktober vond de opening plaats!

Wethouder Florijn kwam in december 2012 koffiedrinken om persoonlijk kennis te maken met de bewoners. Met eigen ogen zag hij hoe belangrijk de zelfstandigheid voor bewoners is. Zo schakelde ook hij zijn netwerk in om sponsors voor deze groep te vinden. Met hulp van veel giften van verschillende fondsen kon dan eindelijk de keuken gerealiseerd geworden! De opening was een groot feest, met allerlei heerlijke hapjes; natuurlijk bereid in de nieuwe keuken! Bij de opening waren alle bewoners, familie en medewerkers van Ravenswaerde aanwezig. Maar ook de Edwin van der Sar-foundation kwam langs om de prachtige keuken te bewonderen. 

In Ravenswaerde wonen veertien jongeren met NAH. Zij wonen zelfstandig in een appartement, met professionele begeleiding van Laurens en leven als één grote familie samen. Het samenzijn begon met een aantal koffie-ochtenden. Eerst alleen voor de groep, later werden er ook gasten uitgenodigd. Er bleek een behoefte om met elkaar te koken. Dit initiatief pakte in de praktijk goed uit! De bewoners herstelden op het sociale vlak en bleken veel zelfredzamer te zijn dan werd verwacht. Ze ontwikkelden daardoor meer zelfvertrouwen, zelfrespect en waardering voor elkaar.

De keuken is tot stand gekomen dankzij: Fonds Nuts Ohra, Stichting Aelwijn Florisz, St. Laurens Fonds, Stichting Bevordering Volkskracht, Edwin van der Sar Foundation, Van der Mandele fonds, G.Ph. Verhagen Stichting, Stichting bevordering maatschappelijke dienstverlening, Fonds DBL, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Stichting Swart-Van Essen.

20000 / 20000