Een brief om nooit te vergeten ....

In de locatie Antonius IJsselmonde waar veelal mensen komen revalideren, werd het brieven project gestart in samenwerking met een nabijgelegen school en de bibliotheek. Het doel was het contact tussen oud en jong bewerkstelligen en door de briefwisseling een andere blik op elkaars leven te krijgen. Natuurlijk hoopten we ook dat de jeugd de ouderwetse schrijfstijl, met mooie zwierige letters zou leren appreciëren. Misschien hoopten we wel dat ze naast begrip voor die oudere mensen uit een andere tijd, ook wat zouden leren van de taal van toen.

 

Het project was prachtig! Heeft inzicht gegeven naar 2 generaties toe en is zichtbaar geworden in de bibliotheek voor alle generaties. De verhalen en de tijden herleefden, door de verschillen in kaart te brengen was er ontzag voor de beide generaties. Want leven zonder stofzuiger, wasdroger, computer…. mobieltje… Wie kan zich dat nog voorstellen?????

 

Rotterdamse bibliotheek, dank voor de samenwerking! We hebben veel van elkaar geleerd en dat weer mogen delen, dankzij jullie medium, met de andere Rotterdammers… Het was een zeer interessant project, met potentie om nog eens te herhalen. Verder danken wij ook Nationale Nederlanden voor hun financiële steun….

1300 / 1300