Kunst van en voor elkaar

Verbindende kunst is kunst die we samen maken en waarin we onze beleving kunnen delen. Het is kunst die bedoeld is om elkaar te inspireren en te motiveren. Omdat het wel Kunst met hoofdletter moet zijn en omdat we altijd willen leren hoe en waarom we kunst op een specifieke manier vastleggen, is de ondersteuning van een professionele kunstenaar een vereiste. Want een verbinding heeft altijd lijm of noem het cement nodig om er een verbinding van te maken.

Op diverse locaties bij Laurens willen we 20 kunstmiddagen organiseren, waarbij ouderen zelf de penselen in de hand nemen. Ze gaan aan het werk. Samen met de activiteitenbegeleiders en vrijwilligers wordt het thema bepaald. Er worden uit diverse bladen foto’s en voorbeelden geselecteerd en er worden schetsen gemaakt. Deelnemers worden voorbereid op de schilder/kunstdagen die gaan komen. Eén keer per week komen circa 20 tot 50 deelnemers bij elkaar om te schilderen.
Een Rotterdamse kunstenaar komt samen met de deelnemers schilderen. Hij of zij geeft aanwijzingen tijdens deze sessies stimuleert de vrije expressie, vrijheid van geest en het ontwikkelen en delen van talent.

31500 / 31500