Multiculturele Gastvrijheid

Laurens Cadenza heeft daarom een onderzoek gedaan onder haar bewoners. Hoewel deze slechts een korte periode van een aantal maanden bij deze palliatieve zorginstelling verblijven, is het juist belangrijk dat ze zich er prettig en thuis voelen. Cadenza wilde onder andere het antwoord op de vragen boven tafel krijgen: “Hoe gastvrij zijn we eigenlijk? Hoe thuis voelen andere culturen zich bij ons? En wat kunnen we doen om onze zorg te verbeteren?”.

Uit onderzoek is gebleken dat mensen met een andere culturele achtergrond (Arabisch/Turks/Hindoestaans) onze zorg zeer waarderen, maar dat ze zich niet altijd thuis voelen. Ze missen hun eigen keuken, geuren en taal. Stelt u zich eens voor zèlf aan het andere eind van de wereld te zijn gaan wonen. U heeft, ver van uw familie en vaderland een bestaan opgebouwd, daar kinderen en kleinkinderen gekregen, en u bent er blijven wonen. Misschien altijd wel het gevoel gehad dat u een keertje terug zou gaan, maar nooit gedaan. Stelt u zich voor dat u te horen heeft gekregen dat u niet lang meer te leven heeft en dat er geen toekomst meer is, geen mogelijkheid om ooit nog eens terug te gaan. Dan stort de wereld in. Waarschijnlijk is dàt het moment dat u nòg liever weer terug zou willen gaan naar uw vaderland….

 

Met dit in gedachten, heeft Cadenza het onderzoek gedaan en inmiddels ook al diverse aanpassingen gedaan. Zoveel mogelijk op eigen kosten. Echter, er is één projectonderdeel dat ze niet zelf kan bekostigen. Daarvoor zoeken we partners. Graag zouden we, samen met u, onze multiculturele bewoners een beetje meer thuis bezorgen, door ook voor de televisie van thùis te zorgen. Hindoestaanse televisie, Turks of Marokkaanse programma’s… maar ook Spaanse programma’s. Hiervoor moeten we satellietschotels aanschaffen en installeren. Het totale project kost € 7.512… Wilt u ons steunen?

 

Voor dit project kunt u geld overmaken naar Iban nr NL58ABNA0240065204 onder vermelding van projectnummer 2146 Multiculturele Gastvrijheid bij Cadenza.

 

DANK VOOR UW HULP!

7512 / 7512