SilverFit Aloïs voor 15 locaties

Veel ouderen worden steeds strammer en daarmee steeds onzekerder over wat hun lichaam nog wel en niet kan. Inactiviteit is vaak het gevolg. Uit vele nationale en internationale onderzoeken blijkt dat bewegen voor mensen met dementie wellicht nog belangrijker is dan voor andere groepen. In Nederland zit onder meer bij de VU een heel team van onderzoekers, dat dagelijks bezig is met onderzoek naar de effecten van bewegen op mensen met dementie. Zij staan in verbinding met tal van vergelijkbare teams in andere landen. De voordelen van bewegen zijn groot, zo is de rode draad in al deze onderzoeken:

  • bewegen heeft positieve invloed op de cognitie van mensen met dementie, met name in de voorkwabben van de hersenen;
  • bewegen heeft een remmende werking op het dementeringsproces;
  • bewegen wordt ervaren als een leuke activiteit; 
  • bewegen vermindert ‘probleemgedrag’;
  • bewegen zorgt dat betrokkenen fysiek sterker worden/blijven. 

Desalniettemin wordt hier in de dagelijkse praktijk in de meeste verpleeg- en verzorgingshuizen nog onvoldoende op ingespeeld, kan daar onvoldoende op worden ingespeeld. Bewoners van PG-afdelingen – zowel grootschalig als kleinschalig – bewegen relatief weinig. Verveling is helaas bij veel ouderen aan de orde van de dag.
Het succesvolle project "Een Silverfit voor De Elf Ranken", verdient zo een vervolg voor de andere locaties.  En daarom komt Laurens in AKTIE.. DOET U MEE? STEUN DIT PROJECT OP NL58ABNA0240065204 ovv P21601 Wij komen in beweging...

76800 / 76800