Silverfit voor de Elf Ranken

Gierend van de pret zit de dame op de foto in haar stoel. Ze beweegt, ziet en is volledig actief. Haar brein registreert de plaatjes en opdrachten van het scherm, en bijna alle spieren zijn in beweging (lach/bewegen) en ze geniet, zoekt contact met de mensen om haar heen.
Actieve ouderen zijn gezondere ouderen… Dat is wat fysiotherapeuten bij Laurens al lang hebben vastgesteld. Maar hoe houden we bewoners actief?
Die vraag heeft het beweegteam voorgelegd aan bewoners en aan mantelzorgers. Er worden gelukswandelingen georganiseerd voor bewoners in het centrum van Rotterdam. Bij Laurens Zomerhoek beschikken bewoners op elke afdeling over een Motomed om ook buiten de fysiotherapie uren te trainen. En dat werpt haar vruchten af.

Bewoners van Laurens De Elf Ranken zijn steeds minder actief, omdat de apparatuur waarmee zij trainen verouderd is en omdat die niet stimuleert om in beweging te komen.
Onlangs is een demonstratiemiddag georganiseerd voor bewoners ter introductie van de SilverFit. Deze demonstratie is nog het onderwerp van gesprek. “Zo’n mooi apparaat waarmee je zulke leuke dingen kan doen”, hoorden we.
En dat is de bedoeling. Het plezier van het spel, zonder dat men zich ervan bewust is dat men zich traint.

4800 / 4800